Wykonanie
Restauracja
Magia mieści się w samym
sercu Lublina, pośród kolorowych, pięknych uliczek Starego Miasta. W karcie menu znajdziemy specjały ziemi lubelskiej, jak i dania nawiązujące do kuchni świata – francuskiej i włoskiej. Restauracja jest doskonałym miejscem dla osób, które szukają odpoczynku od wszechobecnego zgiełku. Wchodząc do
Magii, czujemy się jakbyśmy byli w nieco innym wymiarze.Restaurację odwiedziłam z dwójką, znajomych, dlatego też na
stole gościło więcej niż zazwyczaj, różnorodnych dań 🙂 Sami zobaczcie, jak zróżnicowane było nasze menu.Co na przystawkę?Na przystawkę zamówiliśmy carpaccio wołowe z kremem
truflowym,
rukolą i
Grana Padano,
ślimaki z
masłem czosnkowym serwowane na
bagietce oraz tatar z jelenia podany z
jajkiem przepiórczym,
marynowanymi borowikami. Do przystawek wybraliśmy
Nalewkę Saska Pomarańczowa z Nutą Burbona.
Co na danie główne?Jeżeli chodzi o danie głowne, tutaj postawilśmy przede wszystkim na regionalne smaki czyli wybraliśmy dwie pozycje polecane szczególnie przez szefa kuchni. Jednym z tych dań był
schabowy rasy puławskiej, podany z
kapustą zasmażaną, a drugim
stek z jelenia z sosem leśnym i cząstkami
buraka, który zrobił na nas wyjątkowe wrażenie. Idealnie wysmażony, delikatny. Trzecim daniem, które zamówiliśmy była
pierś kurczaka z sosem
kurkowym oraz warzywami. W międzyczasie raczyliśmy się bogactwem smaków
nalewek Saska.
Co na deser?Po przystawce i daniu głównym byliśmy już dość syci, jednak skusiliśmy się jeszcze na sernik z
mascarpone i
ricotty oraz
lody waniliowe z
bitą śmietaną i frużeliną ze świeżych
owoców – co było słodkim zwieńczeniem tej kolacji.
W restauracji
Magia Lublin, każdy z Was znajdzie coś dla siebie. Od regionalnych dań kuchni lubelskiej, poprzez smaki z całego świata. Jeżeli kiedyś ją odwiedzicie,
dajcie znać, jak Wasze wrażenia.*wpis powstał we współpracy z
marką Saska